JAK POWSTAJE?
Najważniejsze jest MIĘSO. To od jego jakości zależy jak wyjdzie wędlina. W swojej historii wędzenia sprawdziłem różnych dostawców, jednak tym który spełnił moje oczekiwania był, zaprzyjaźniony Zakład Masarski Herbert Suchanek w Pyskowicach.
Wszystkie moje produkty przygotowuje według tradycyjnych receptur dziadka, które unowocześniłem. Wędzę naturalnym sposobem na drewnie z drzew liściastych (Buk i Olcha). Peklowanie i wędzenie przebiega w takim czasie, żeby z każdego kawałka mięsa wydobyć to co najlepsze. Na bazie własnego doświadczenia i wskazówek dziadka opracowałem swoje metody, których doglądam osobiście. Dzięki temu możesz mieć pewność, że każdy kawałek wędliny który do Ciebie trafi będzie powtarzalny, a jego smak zapamiętasz. Wyroby pakuję próżniowo i wysyłam odpowiednio zabezpieczone, tak aby dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Jeżeli potrzebujesz większe ilości wędzonek na uroczystości, imprezy albo po prostu lubisz dużo i dobrze, to proszę o kontakt a na pewno jakoś temu zaradzę.







