2023-12-15
Bardzo ciekawa propozycja, która jest świetną alternatywą dla zwykłych burgerów. Za sprawą dodatku konfitury z czerwonej cebuli całość smakuje po prostu nieziemsko i świetnie współgra z naparowanym, delikatnym Pastrami. Do przepisu można również dodać mięso […]
2023-08-15
Frytki z Pastrami Smażone ziemniaki, które przypadną do gustu każdemu wielbicielowi dużej ilości sera i aromatycznej wołowiny w postaci Pastrami. Daj się przekonać, że frytki nie muszą być jedynie dodatkiem do dania, ale są świetne […]
2023-04-27
Jajecznica z pastrami Śniadaniowy klasyk w nowoczesnej wersji. Aromatyczna wędzona wołowina w postaci Pastrami idealnie komponuje się ze smakiem smażonych jajek na maśle. Sprawdź jak przygotować najlepszą wersję jajecznicy, której smak zaskoczy niejednego smakosza. Składniki […]
2023-04-26
W Polsce wytwarzanie wędlin to żywa tradycja, która przyciąga wielu miłośników. Wędliny są nie tylko produktem spożywczym, ale również elementem kultury i tradycji narodowej. W artykule przedstawimy bogactwo smaków i aromatów polskich wędlin, a także […]
2023-04-19
Carbonara Alternatywny i prosty przepis, znanego na całym świecie dania na bazie makaronu spaghetti, jajek, Pancetty lub guanciale i sera pecorino romano lub parmezanu. Jedyną zmianą w porównaniu z tradycyjnym przepisem, jest zamiana boczku dojrzewającego, […]
2023-04-11
Jak wykorzystać resztki z wielkanocnego śniadania w kreatywny sposób? Wielkanocne śniadanie to czas, kiedy możemy rozkoszować się pysznymi potrawami, ale często zostają nam resztki, które mogą przyczynić się do marnowania jedzenia. Aby zminimalizować ilość odpadów, […]
2023-03-27
Żurek na maślance Tradycyjna zupa kuchni polskiej przygotowana w alternatywny sposób. Tym razem zakwas z mąki żytniej zastępujemy maślanką lub zsiadłym mlekiem, które równie dobrze nadają kwaśność i niepowtarzalny smak. Polecam wykorzystać do tego przepisu […]
2023-03-14
Carpaccio z polędwicy wieprzowej Popularna włoska przystawka na bazie surowego mięsa w nowej odsłonie. W tym przepisie wołowinę zastępujemy bardzo aromatyczną i delikatną wędzoną polędwicą wieprzową. Składniki na 2 porcje: Polędwica wędzona surowa – 100 […]









